Kvalitetssikring skaber værdi for virksomheder

By in
4700
Kvalitetssikring skaber værdi for virksomheder

WILLBRANDT Gummiteknik har netop fejret 25 års jubilæum og leverer blandt andet gummislanger, -lister og profiler samt kompensatorer og chokdæmpere.

Kvalitet spiller en vigtig rolle for virksomhed og kunder. Kvalitetsstyring kan være nødvendig i henhold til lovgivningen og eksempelvis sikkerhedsstandarder, men man kan også bruge det aktivt for at sikre vækst og positive kundeoplevelser, som det er tilfældet hos WILLBRANDT Gummiteknik A/S i Haslev.
WILLBRANDT, der leverer svingnings- og chokdæmpere samt kompensatorer i gummi og stål, har prioriteret at mande kvalitetssikringen op qua en nyoprettet stilling som kvalitetschef, besat af Anette Bernbom fra den 22. august 2019.
“Hos WILLBRANDT handler kvalitet ikke kun om produkter. Det handler om hele virksomheden, medarbejdere, ledelse, miljø og produktion.” forklarer direktør Johnny Anekjær.
“Derfor har WILLBRANDT Gummiteknik også valgt at styrke indsatsen for at højne kvalitet og sikre videreudvikling af virksomhedens arbejdsgange og produkter.”

Den nye kvalitetschef, Anette Bernbom, går til opgaven med entusiasme: “Jeg glæder mig til at få fingrene ned i systemet og bidrage til en øget værdiskabelse. At skabe værdi for kunder og virksomheden, det fremmer kvalitet.”
Anette Bernbom er blandt andet uddannet automatikmekaniker og har innovation, business og produktionsoptimering med sig i rygsækken. Hun har, i tidligere stillinger, altid arbejdet med kvalitet på den ene eller den anden måde.

Det er WILLBRANDTs fokus på kvalitet, der længe har sikret virksomhedens fortsatte vækst.
2018 blev det bedste år i WILLBRANDTs 25 år i branchen. Før i tiden hentede virksomheden konsulenter ind, men nu er det på tide at ansætte en medarbejder specifik til denne vigtige proces.
“Vi vil gerne fortsat sikre os, at vi leverer det bedste. Vi gør det for at følge med vores kunder og være endnu bedre sparringspartnere. Anette er den rigtige til opgaven.” udtaler direktør Johnny Anekjær.

Certificeringer er et stærkt kvalitetsværktøj og giver kunderne tryghed, er med til at nå specifikke markeder og giver virksomheder mulighed for optimering og vækst. Hos WILLBRANDT er det kvalitetschefens første opgave at forberede virksomheden til audit når ISO 9001 og 14001 certificeringen skal fornys.

ISO 9001:2015 er et kvalitetsledelses system. De styrede principper er stærk kundefokus, motivation og implikation hos topledelsen og fokus på processer og kontinuerlig forbedring.

WILLBRANDTs certificeringer fungerer som kvalitetsstempel og har en stor betydning i forhold til konkurrencedygtighed.
“Certificeringerne giver kunderne vished om, at vi leverer ensartet og høj kvalitet i produkter. Som en produktionsvirksomhed, der leverer til tog-, militær-, vindmølle og marineindustrien, er det vigtigt for WILLBRANDT, at vi viser vores dedikation til topkvalitet.” fortæller kvalitetschefen.
Anette Bernbom fortæller også, at det er hendes erfaring, at kvalitet er væsentligt i forhold til markedsandele og kundernes opfattelse af virksomheden. Dette underbygges af undersøgelser foretaget af virksomheder, der er blevet ISO 9001 certificerede. En stor procentdel af de virksomheder melder om højere kundetilfredshed og øget efterspørgsel.
Anette Bernbom har ofte oplevet, at man opfatter kvalitetssikring som et ‘nødvendigt onde’ og mest af alt, besværligt.
“Sådan har jeg det slet ikke.” fortæller hun. “Jeg er et menneske, der gerne vil sætte alting i system og slippe for overraskelser. Jeg kan lide at have kontrol over tingene. Der er flere kroner i forebyggelse frem for at rette på fejl.” slutter Anette Bernbom, kvalitetschefen hos WILLBRANDT Gummiteknik A/S i Haslev.

54321
(2 votes. Average 5 of 5)
Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *