Kompensatorer

INtro

Kompensatorer

Når termiske eller mekaniske ændringer ikke kan absorberes i et rørsystem, er der brug for kompensatorer til at kompensere for disse ændringer. Hvis ikke dette tages i betragtning, kan der forekomme overbelastning i rørsystemet, som i ekstreme tilfælde kan forårsage deformation, destruktion eller fejl på systemet. Kompensatorer af gummi og rustfrit stål anvendes i rørledningssystemer til kompensering af ekspansion, sætningsbevægelser og unøjagtigheder i konstruktionen. WILLBRANDT er en af de førende leverandører i Europa. Vi leverer til alle formål og industrier.
 
Vi har et forhandlernet, som betjener vores kunder uden for Europa, hvis vi ikke kan foretage en direkte levering. Dette sikrer kunden den nødvendige betjening – uanset hvor kunden befinder sig. Typiske anvendelsesområder er varmeanlæg, vandrør, rør i kraftværker og den kemiske industri. Hertil findes der forskellige kvaliteter, som er tilpasset de respektive medier (f.eks. drikkevand, olie, fødevarer).
 

Vore kunder findes inden for bl.a.

 • Pharma, medico og kemi
 • Marine herunder militære skibe og ubåde
 • Off-shore
 • Kraftværker, vind og biogas
 • Fjernvarme, vandforsyning og rensningsanlæg
 • Røggassystemer på skibe

Vi tilbyder kompensatorer i fire forskellige grupper og til mange forskellige formål. De fås med nominelle diametre fra DN 20 til DN 5000. Valg af kompensator er bl.a. afhængig af, hvor kompensatoren skal anvendes og til hvad. Desuden er det vigtigt at vide hvilket tryk, medie ind- og udvendigt, indbygningslængde samt temperatur etc., der er tale om. Typisk sættes gummi ind op til 130°C, PTFE op til 220°C, stål op til 900°C, væv op til 1100°C alt efter opgave.

Vi beregner den bedste løsning

Vore ingeniører beregner og dimensionerer gerne for at kunne tilbyde den bedste løsning. Vores brede program inden for de forskellige kompensatortyper leveres direkte fra lager. Specialkompensatorer produceres og leveres efter aftale. Ud over et omfattende standardprogram fremstiller vi også kompensatorer iht. dine specifikationer og rørledningssystemer – med og uden spændeelementer. Desuden kan kompensatorerne udstyres med specialudstyr, så de kan anvendes optimalt til næsten alle opgaver. Vi har bredt sortiment af forskellige typer som kan leveres ab lager, mens specialudførelser kan fremstilles med kort frist. Vores tætte netværk af forhandlere i mange lande sikrer kompetent rådgivning og service til vores kunder.

gummi

Gummi kompensatorer

Vi har et stort udvalg af gummikompensatorer med op til 20 forskellige typer i 8 forskellige gummikvaliteter, så de passer til alle formål. Vi har også gummikompensatorer med forskellige indlægsmaterialer, da forskellige opgaver kræver forskellige løsninger. Vores tyske moderselskab i Hamborg har en stor afdeling, hvor de kun specialiserer sig i kompensatorer.  Vores kompensatorer bliver håndlavet i Hamborg, og alle kompensatorer bliver kvalitetstestet, inden de forlader bygningen. Vi har derfor et stor lager af kompensatorer i både Haslev og Hamborg, som gør os i stand til at levere hurtigt ud til vores kunder.

ptfe

PTFE-kompensatorer

PTFE-kompensatorer anvendes i forskellige udførelser specielt inden for kemiindustrien og pharma, men er også velegnet inden for spildevands håndtering, bryggerier og fødevarer.

Fremragende kemikalie bestandighed, b.la. overfor syre og basiske stoffer.

Anvendelses temperatur ligger typisk i mellem -100 – +200 grader C

Kompensatoren anvendes enten som ren PTFE-bælg-kompensator eller som en kombination af gummikompensator med indvendig PFTE-belægning. De fås i otte forskellige typer, så du får det helt rigtige.

PTFE/Teflon­®

I slutningen af 1930’erne var Roy Plunkett i gang med at finde et nyt kølemiddel, og under disse forsøg opdager han en hvid voksagtig overflade som er meget glat. Flere forsøg viste at der var rigtig mange muligheder i dette produkt, og der blev taget patent på PTFE i 1941. I 1945 blev det registreret som varemærke under navnet Teflon®

stål

Stål kompensatorer

Vi er specialiseret i design af kompensatorer med rustfri stål bælge som fleksibelt element. Bælgene er rullet eller hydraulistk dannet af et eller flere lag rustfrie stålplader. Brugen af flere lags rustfrie stålkompensatorer giver adskillige fordele. Bælgene kan absorbere både høje temperaturer såvel som betydelige bevægelser i en aksial, lateral og vinklet retning, uden at yde pres på rørsystemet fra store justeringskræfter. Det giver en besparelse i både vægt og plads, og tilbyder et højt niveau af sikkerhed gennem den høje sprængningsmodstand. Bælgene kan fremstilles i forskellige variationer og bælgenes geometri kan tilpasses i overenesstemmelse med kravene på grund af det fleksible produktionsudstyr. Da bælgene er fremstillet af tyndt folie, er det en ømtålelig konstruktion. Kun ved montering med en stålkonstruktion, der er egnet til applikationen, bliver den en mangfoldig anvendelig komponent. Materialet, antal af lag og tykkelsen af de individuelle lag af de rustfrie stålbælge er specifiseret i forhold til pres, temperatur og miljø. Lagene af metalplader svejses individuelt med en langsgående søm i en cylinder og skubbes derefter ind i hinanden. Denne flerlagscylinder fræses til den tidligere beregnede bælggeometri eller er hydraulisk formet i en bælge og efterfølgende svejses på de nødvendige rørender eller flanger.

                                

væv

Vævskompensatorer

Vores vævskompensatorer er yderst fleksible ekspansionskompensatorer, der som konstruktionselement for længst er blevet en selvfølge inden for energiproduktionen (kul-, olie- og kernekraftværker, gasturbinekraftværker), malmoparbejdning (højovns- og sintringsanlæg), cementindustrien, klima- og transportteknik (på ventilatorer og blæsere, i pneumatik- og vibrations-transportanlæg), i skibs-, apparat- og motorbyggeri samt mange andre industrigrene. Den kompenserer for termiske udvidelser på alle niveauer og absorberer mekaniske og akustiske vibrationer. Der findes mange standarder, men de kan også specialdesignes efter dit behov.

Rustfrie stålslanger

Rustfrie stålslanger


WILLBRANDT rustfri stålslanger fremstilles fra DN 15 / 3/8″ til DN 150 / 6″ i de forskelligste længder og med forskellige forbindelseselementer til brug på skibe, i industrimotorer, større anlæg, presser og inden for automation. Rustfri stålslanger fremstilles i længder og med forbindelseselementer efter dine specifikationer. Via vores lager af forbindelsesdele kan vi levere i løbet af et par dage.

 

Tilbehør

Tilbehør

Til vores kompensatorer kan vi levere følgende tilbehør:

Lederør

for at forbedre gennemstrømingshastigheden og nedsætte tryktabet og for at beskytte kompensatoren mod øget slitage i forbindelse med medier med højt tørstofindhold og abrasive medier.

Potential udligning

som elektrisk bro over bælgen, for at undgå måletekniske fejl og jordingsproblemer.

Flammesikker beskyttelseskappe

specielt til brug på skibe som brandbeskyttelse (til gummikompensatorer).

Jordkappe

til brug af kompensatorer i jorden som beskyttelseskappe, for at bevare kompensatorernes fulde funktionsevne.

Vakuumstøttespiraler og -ringe

forhindrer indsugning af kompensatorens bælg ved undertryk.

Boltsæt / montagebolte / pakringe

Begrænsere

Er din gummikompensator udsat for store bevægelser, vibrationer eller ønsker du at reducere støj, så kan vi hjælpe dig med vores begrænsere.

service

Vi tilbyder professionel og opgaveorienteret rådgivning direkte via vores interne medarbejdere eller sælgere samt relevant instruktion vedrørende montering af vores produkter.

Du kan også få yderligere oplysninger om følgende emner:

 • Bælgkonstruktion
 • Tilslutningsmål
 • Materialebeskrivelse
 • Begrænsere
 • Overgangsprofiler til gummibælge
 • Bevægelsesdiagram

Datablade (åbner i nyt vindue)

Montagevejledning (åbner i nyt vindue)

Bestil hjælp fra en specialist her: