Formdele

Formdele

Formstøbte dele

Formstøbte dele formes i en presseproces. Om der anvendes en simpel presseform, indsprøjtningsform eller en sprøjtestøbningsproces afhænger af stykantal, kvalitet, økonomi og udformning. Gennem en efterfølgende vulkanisering ændrer gummien sig fra plastisk til elastisk tilstand under indflydelse af temperatur, tryk og tid.

Følgende opstilling viser bare et lille udvalg af vores elastomerprodukter, som vi fremstiller:
  • forbindelser i gummi-metal- og gummi-væv
  • bælge
  • propper
  • kabelgennemføringer
  • håndtag
  • buffere
  • formstøbte bøjninger
Bælge

Bælge i mange forskellige former og materialer anvendes i næsten alle områder inden for maskin- , automobil-, el- og medicinindustrien.

Vi rådgiver dig gerne i forbindelse med valg af det optimale materiale.

 

Bælge i blød PVC

Til denne type bælge dyppes en formvarmet form i flydende PVC. Den PVC-film, der dannes på værktøjet, hærdes i ovne. Bælgen trækkes af værktøjet med trykluft og bearbejdes derefter.

Det termoplastiske materiale udmærker sig ved en høj ældnings- og UV-resistens og kan anvendes ved temperaturer mellem -30°C og +70°C. Via forskellige tilsætningsstoffer får materialet en god olie- og fedtresistens. Standardfarverne er: sort, rød, grå, gul.

Fordelene ved denne produktionsproces ligger i de relativt lave omkostninger til værktøj sammenlignet med støbeforme i to eller flere dele. Små serier kan også fremstilles billigt på denne måde.

 

Bælge i presenningstof

Disse bælge fremstilles ved at sy vævsforstærket elastomer-presseningstof sammen. Der påløber som regel ingen yderligere omkostninger til forme. Isyede metalringe på indersiden og spiralfjedre på ydersiden giver metalringen dens form og stabilitet. Lynlåse og velcrolukninger kan nemt sys i efterfølgende.

Disse bælge er, afhængig af materiale, resistente over for ældning, vejrlig, oliesprøjt, vand og er stort set rådbestandige. Typiske anvendelsesområder er læsseslanger til pulverformede og grynede medier i cementværker, møller og saltværker. Olieresistente udførelser anvendes bl.a. som afdækningskapper til pneumatiske cylindre inden for offshore-branchen plus til afdækning af master på sejlskibe.

 

Varmebeskyttede materialer

Varmeresistente bælge anvendes bl. a. i valseværker, jern- og stålværker og i glasindustrien. De beskytter stempelstænger, aksler og spindler mod støv og gnister.

Varmebestandige tekstiler som f.eks. Kevlar, Preox eller glasfiber anvendes som materiale. For at opnå en så høj mekanisk bestandighed som mulig, kan disse materialer desuden lamineres med alufolie eller belægges med silikone. Vi bruger selvfølgelig kun astbestfri materialer.

Til eftermontering kan disse bælge også forsynes med isyede lynlås og velcrolukninger samt delbare, indvendige metalringe.

 

Læderbælge

Til stempler, stænger og spindler anvendes robust læder. Disse artikler er håndlavede og kan fremstilles individuelt efter dine behov, hvad angår formen.

Der kan også sys bl.a. velcrolukninger i bælgen, som så nemt kan sættes fast på et andet velcrostykke på rammen af et kabinet.

andet
Elastomerer – specialartikler

Benyt dig af vores mangeårige erfaringer i fremstilling af specialartikler inden for vævsforstærkerede elastomerprodukter.

  • miljøpakninger til vindkraftanlæg
  • skærme til offshore-området
  • specialtætninger inden for skibsbyggeri

 

Plastdele

WILLBRANDT’s sortiment af termoplastiske materialer omfatter sprøjtestøbte produkter samt drejede og fræsede komponenter i alle gængse materialer som f.eks. ABS, PA, PE, PP, POM, PTFE, PVC.

Derudover leverer vi også kompositmaterialer såsom gummi/plast og plast/TPE.

Bånd og tilbehør

 

Transportbånd til f. eks. træbearbejdningsmaskiner eller bånd med bølgekanter og/eller høkere leveres efter opgave.

Tilbehørsprogrammet indeholder chok- og støtteringe(Rota-Frix), slidgummi og tromlebelægninger.

Bestil hjælp fra en specialist her: